Mrożone kakao na koncentrację
![Obraz](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEivm7lac40U0ksDBdzY28R5WSwtKi6QNeLTIcGFbaK0_Vq3TDYIBtbiKY5ham8Y6bURC67xFmnZjDEhmDu4EvGTQlXRdjj-2rADI0z8i0_T1Uq_3y1m5woP_nT1haUgt6HpL1omY4kFbsrh/s400/mro%25C5%25BCone+kakao.jpg)
Wczoraj był przepis na relaksującą lemoniadę lawendową dobrą na weekendy, ale trzeba wrócić do rzeczywistości i pracy (poza urlopujacymi się szczęśliwcami). Na zwiększenie koncentracji proponuję zwykłe, niedoceniane kakao - w wersji na zimno, z duuużą ilością lodu. Magnez wspomoże procesy myślowe i nie trzeba sięgać po kawę, która wypłukuje cenne składniki z naszego organizmu. Przepis banalnie prosty: Składniki na 1 szklankę 2 łyżeczki kakao naturalnego cukier (ja używam trzcinowego muscovado - aromatyczny i bardzo zdrowy) pół szklanki mleka zwykłego lub roślinnego (najlepsze będzie kokosowe lub migdałowe) woda i lód Do małego garnuszka wlewamy odrobinę wody i wsypujemy kakao. Zagotowujemy i zostawiamy na małym ogniu przez przynajmniej kilka minut (w ten sposób nie zrobią się uciążliwe grudki a jednocześnie wydobędziemy z kakao więcej składników mineralnych). Garnek ściągamy z ognia, dodajemy cukier, wlewamy mleko (zimne!:), dorzucamy kostki lody i w razie potrzeby dop
Komentarze
Prześlij komentarz