Mrożone kakao na koncentrację
Wczoraj był przepis na relaksującą lemoniadę lawendową dobrą na weekendy, ale trzeba wrócić do rzeczywistości i pracy (poza urlopujacymi się szczęśliwcami).
Na zwiększenie koncentracji proponuję zwykłe, niedoceniane kakao - w wersji na zimno, z duuużą ilością lodu. Magnez wspomoże procesy myślowe i nie trzeba sięgać po kawę, która wypłukuje cenne składniki z naszego organizmu.
Przepis banalnie prosty:
Składniki na 1 szklankę
Teraz możemy pracować na pełnych obrotach, proponuję zrobić od razu większą ilość:)
Na zwiększenie koncentracji proponuję zwykłe, niedoceniane kakao - w wersji na zimno, z duuużą ilością lodu. Magnez wspomoże procesy myślowe i nie trzeba sięgać po kawę, która wypłukuje cenne składniki z naszego organizmu.
Przepis banalnie prosty:
Składniki na 1 szklankę
- 2 łyżeczki kakao naturalnego
- cukier (ja używam trzcinowego muscovado - aromatyczny i bardzo zdrowy)
- pół szklanki mleka zwykłego lub roślinnego (najlepsze będzie kokosowe lub migdałowe)
- woda i lód
Teraz możemy pracować na pełnych obrotach, proponuję zrobić od razu większą ilość:)
Komentarze
Prześlij komentarz